روستای تمین

استان سيستان و  شهرستان ميرجاوه بخش لاديز تمين، روستايي در دهستان تمين كه  از زبان فارسي است.

استان سيستان و  شهرستان ميرجاوه بخش لاديز تمين، روستايي در دهستان تمين كه  از زبان فارسي است. مردم اين روستا برخلاف ساير نقط بلوچستان به گويشي ايران بلوچستان با گويش مشهدي و سيستاني شباهت زيادي دارد صحبت مي كنند اما مانند ساير نقاط بلوچستان اهل سنت حنفي هستند. اكثريت جمعيت اين روستا از طايفه كرد و سادات هستند

 يكي از مناطقي توريستي و گردشگري تفتان  روستاي تمين در سيستان و بلوچستان به شمار ميرود. اين روستا به دليل ويژگيهاي خاص و طبيعت دست نخوردهاي كه دارد بسيار مورد توجه گردشگران قرار گرفته است و به منظور دسترسي به آن بايد به 65 كيلومتري جنوب غربي ميرجاوه برويد. روستاي تمين در سيستان و بلوچستان يكي از زيباترين روستاهايي است كه در قسمت شمالي قله تفتان و بالاتر از روستاي بسيار زيبا و ديدني لاديز قرار دارد. اين روستا سه  :قسمت دارد كه شامل

جش _ روپس تمين بالا _ تمين مركزي و تمين پايين ميشود و هر كدام از آنها در فاصله ٣٠٠ متري از هم واقع شده اند؛ روستاي تمين در سيستان و بلوچستان از آن روستاهاي پرجاذبه در  .حوزه گردشگري كشور به شمار ميرود.

با توجه به موقعيت جغرافيايي روستاي تمين آب و هوايي خنك و زمستاني دارد و در بيشتر فصلهاي سال ميتوان كه شرايط جوي آن معتدل و دلپذير است. همجواري با كوه تفتان و وجود چشمههاي جاري، سبب حاصل خيزي و رشد انواع درختها و ميوهها در منطقه تمين شده است .

 پس ميتوان گفت كه هر زمان از سال كه خواستيد مي توانيد براي بازديد از اين روستا برويد.

  محصولات كشاورزي

از جمله محصولات كشاورزي كه در اين روستا كشت ميشود انجير، توت، شاه توت، گلابي، انگور ،هلو، آلبالو و زرد آلو هستند كه اينها جزء ميوههاي مناطق گرمسيري بهشمار ميرود و ميوههاي مناطق سردسير آن شامل بادام، پسته و گردو ميباشد. همچنين از جمله درختان خودرويي كه در اين روستا رشد ميكند نيز ميتوان به انجير كوهي، بنه، ارچن، گز وگواتام (بادام كوهي) اشاره كرد، همچنين صيفي جاتي همچون گندم و جو نيز در اين منطقه كاشت ميشود .

شغل اصلي مردمان تمين در گذشته كشاورزي و دامداري بوده اما حرفه دامداري در تمين طي چند سال گذشته به دليل كمبود شديد ريزشهاي جوي و تمايل بيشتر عشاير به يكجانشيني و استفاده از امكانات مراكز روستايي نسبت به گذشته كم رنگ شده است.

  • كوههاي تمين منابعي غني و سرشاري از گياهان دارويي درمنه، كلپوره، اسپنتان، مور، زامبول ودرنگ است كه در درمان بسياري از بيماريها در اين منطقه كاربرد دارد. از صمغ درخت موسوم به گونجك براي مسائل دندان پزشكي استفاده ميشود.

  قلعه تمين

بنايي با مساحت حدود ٣٠٠٠ مترمربع و ارتفاعي برابر با ٢٥ متر از سطح دره تمين مركزي بر فراز صخره اي بلند با مصالح بومي قابل مشاهده است كه جنس آن از هم سنگ و گل رس نيز ساخته شده است. اين قلعه تاريخي قدمتي برابر ٢٥٠ سال دارد و در آن زمان مركز فرماندهي حاكم اين منطقه شاه احمد پدر بزرگ طايفه سيد تمين بوده است.

در حال حاضر ديوارههاي قسمت شمالي و حدود ٥٠٠ مترمربع از خود بنا باقي مانده است كهنيازمند توجه مسئولان و همينطور تلاش و همت مردم بلوچستان است تا از تخريب و نابودي آن جلوگيري شود.

 قبرستان تمين یكي ديگر از جاذبههايي كه در روستاي تمين در سيستان و بلوچستان ميتوان نام برد ،قبرستان باستاني آن است كه از جمله آثار ارزشمند و باستاني اين روستا محسوب ميشود .

در اين قبرستان شما ميتوانيد قبرهاي چهار گوش ساده به ابعاد تقريبي ٥٠ در ٥٠ در ٧٠/١ دارد كه با سنگ پوشانيده شدهاند. يكي از نكات قابل توجه اين گورستان اين است كه در بيش از ٪٦٠ قبرهاي آن اصل رو به قبله بودن رعايت نشده است و اين احتمال را تقويت ميكند كه در اين گورها مربوط به بزرگان زرتشتي است. البته شواهد تاريخيهمچون هجرت بزرگان اشكانيان (كه زرتشتي بودند) به اطراف تفتان در كتب تاريخي ثبت شده است.

  چشمه آب معدني موسي

چشمه آب معدني حضرت موسي« است كه بر اساس اعتقاد بوميان اين منطقه، علت نامگذاري اين چشمه فرود آمدن عصاي حضرت موسي در اين نقطه است. اين چشمه ها منبع اصلي تأمين آب روستا تمين در سيستان و بلوچستان محسوب مي شود و خارج شدن آن از دل صخره هاي اين منطقه چشمانداز بي نظيري را فراهم آورده است. از خصوصيات بارز اين چشمه وجود املاح معدني زياد و مفيد و همچنين گرم بودن آب آن در زمستان و سرد بودن در تابستان است در اين روستاي يك آسياب آبي هم با قدمت ١٥٠ هزار سال وجود دارد كه پيشناد ميكنيم حتما ازآن ديدن كنيد. البته لازم است ذكر شود در حال حاضر اين آسياب همچون ديگر آسيابهًاي اطراف تفتان متروك و در حال نابوديست.

اشتراک گذاری با دوستان:

نظر بدهید

مناطق گردشگری دیگر