این روستا، واقع در شمال غربي بخش مركزي شهرستان نيكشهر است و جمعيتي بیش از ٣٠٠٠ نفر دارد.
این روستای زیبا بخاطر دارا بودن همين موقعيت جغرافيايي و منحصر بفرد آب و هوايي يكي از مناطق داراي آبادي هاي زيباي زيادي از زمان قديم بوده است كوچينك داراي دو رودخانه بزرگ و پر آب، چهار نخلستان و چند قنات پرآب(آسياب،جلال كشاري،كوچينك و متكئوند) بوده است كه نخلستان متكئوند طي خشكسالي اواخر دهه هفتاد و اوايل دهه هشتاد متروكه شد اين روستا داراي5 محله مي باشد: دربلوچان، آسياب، دبنوهوك، سرچاه و كوه بن
روستاي كوچينك، با قدمتي طولاني و تاريخي كهن، به عنوان يك مركز صميمي ، آرام و امن در منطقه شناخته ميشود. در گذشته، كدخدا، بزرگان معتمد و مسئولان روستا نقش بسيار برجستهاي در اداره و هدايت اين روستا ايفا ميكردند. كدخدا با راهبري معتبر و دلسوزانه خود، بزرگان معتمد با مشاورههاي حكيمانه و دلسوزانه، و مسئولان روستا با برنامه ريزي و اجراي امور روزمره، به ايجاد انسجام و همبستگي ميان ساكنان كمك ميكردند.
اين گروه با درك عميق از نيازها و مشكلات مردم، به حل اختلافات به روشهاي سازنده پرداخته و آرامش را در روستا برقرار مي نمودند. همكاري نزديك ميان كدخدا، بزرگان معتمد و مسئولان روستا به تقويت روابط ميان افراد و ايجاد شبكهاي از اعتماد و همبستگي كمك مي كرد.
ميراث اين صلح ، سازش و ميارجلي كه از گذشته به يادگار مانده، نه تنها در درون روستا، بلكه در روابط با روستاهاي اطراف نيز به خوبي حفظ شده است. ساكنان اين روستاها به طور منظم در جشنها و مراسمهاي فرهنگي يكديگر شركت ميكنند و پيوندهاي دوستانه و قوي برقرار مي نمايند. اين تعاملات، كه تحت هدايت و تأثير كدخدا، بزرگان معتمد و مسئولان روستا انجام ميشود، موجب ايجاد شبكه حمايتي و متقابل شده و روحيه همبستگي و محبت را در منطقه پديد آورده است.
جوانان روستا به طور فعال در پيشرفت و بهبود جامعه شان مشاركت دارند و از تجربه و دانش بزرگان بهره ميبرند. اين همكاري مي تواند نتايج قابل توجهي به همراه داشته باشد
طوايف
طوايفي كه در روستاي كوچينك در كنار هم با صلح و صفا زندگي مي كنند عبارتند از: رئيسي ,سابكزهي,بلوچ ، بلوچ لاشاري,اشرفيان, بلوچي ، بلوچي خواه، بلوچزهي ، مرادزهي، درزاده ، چاكري و شكل زهي
گروه هاي فوق الذكر ارتباط درون گروهي خيلي زيادي با هم دارند.
شکل سکونت مردم روستا:
روستاي كوچينك به عنوان يك نمونه از تغييرات روستايي مدرن، در حال حاضر ويژگيهاي خاصي دارد كه نمايانگر تحول از ساختارهاي سنتي به شيوههاي زندگي شهري است. توصيف اين روستا به شرح زير است:
روستاي كوچينك، كه در گذشته به خاطر خانه هاي سنتي و سبك زندگي كوچ نشيني شناخته ميشد، در حال حاضر به سمت مدرنسازي و شهري شدن حركت كرده است.
- شكل سكونت و ساختار خانه ها:
خانه هاي اين روستا عمدتا به صورت طولي سازماندهي شده اند. اين به معناي آن است كه خانه ها در امتداد خيابانهاي روسًتا يا مسيرهاي مشخصي قرار دارند و شكلهاي طولي و خطي به خود گرفته اند. اين الگو به نوعي نشاندهنده سازماندهي مدرنتر در مقايسه با ساختارهاي پراكنده سنتي است.
- ويژگي خانه ها:
اكثر خانه ها در قديم خشتي و گلي بوده اند اما منازل جديد نوساز هستند و به طور چشمگيري تغيير كرده اند. اين خانه هاي جديد داراي نمايي مدرن و استانداردهاي ساخت شهري هستند.
- گرايش به خانه هاي شهري:
با توجه به افزايش امكانات و تغييرات اجتماعي، گرايش به ساخت خانه هاي شهري در اين روستا به وضوح مشاهده ميشود. طراحي خانه ها به سمت استفاده از طرحهاي مدرن، فضاهاي داخلي بهينه شده و استفاده از فناوريهاي جديد در ساخت و ساز حركت كرده است. خانه ها با نمايي شيكتر و كاركردي به روزتر، به نحوي طراحي شده اند كه نيازهاي زندگي شهري را برآورده كنند.
مشاغل
در روستاي كوچينك، تغييرات قابل توجهي در زمينه فعاليتهاي اقتصادي در طول زمان به وقوع پيوسته است. در گذشته، کشاورزی به عنوان فعاليت اصلي و عمده اهالی روستا شناخته ميشد، اما امروزه گرايش به كارهاي مدرن و متنوعتر به وضوح قابل مشاهده است.
گذشته
در گذشته، اهالي روستاي كوچينك در كنار دامداري عمدتاً به كشاورزي مشغول بودند.
فعاليتهاي كشاورزي شامل كشت انواع محصولات زراعي و باغي بوده و نقش محوري در
معيشت و اقتصاد روستا ايفا ميكرد. كشاورزي به صورت سنتي و با استفاده از ابزارهاي دستي و روشهاي ابتدايي انجام ميشد و زندگي اهالي به شدت به فصلهاي زراعي و شرايط جوي وابسته بود.
حاضر
در حال حاضر، عمدهي افراد روستا در مشاغل دولتي مشغول به كار هستند. اين شغلها به عنوان يكي از منابع اصلي درآمد و تأمين معيشت در منطقه به شمار مي آيند و به توسعه و ثبات اقتصادي محلي كمك كرده اند.
با تغييرات در شرايط اقتصادي و اجتماعي، روستاي كوچينك شاهد انتقال به سمت فعاليتهاي مدرن و كارهاي جديد است. اين تغييرات شامل موارد زير است:
١.گرايش به كارهاي مدرن: با ورود تكنولوژي و تغييرات در سبك زندگي، اهالي روستا به كارهايي كه به استفاده از فناوريهاي نوين و مهارتهاي جديد نياز دارد، گرايش پيدا كرده اند. اين فعاليتها ممكن است شامل كار در صنايع، خدمات، و مشاغل مدرن باشد كه به مهارتهاي تخصصي و آموزشهاي جديد نياز دارند.
٢.مهاجرت و فرصتهاي شغلي جديد: علاوه بر فعاليتهاي محلي، مهاجرت به كشورهاي حوزه خليج فارس و ديگر مناطق براي يافتن فرصتهاي شغلي بهتر، به يكي از منابع اصلي درآمد اهالي تبديل شده است. اين امر به همراه ارسال پول به روستا، به بهبود وضعيت اقتصادي و ايجاد فرصتهاي شغلي جديد كمك كرده است.
در نتيجه، روستاي كوچينك از يك جامعه سنتي و كشاورزي به يك جامعه مدرنتر با فعاليتهاي اقتصادي متنوعتر و تكنولوژيك تر تغيير يافته است. اين تحول نشاندهنده پيشرفتهاي اجتماعي و اقتصادي است كه به بهبود شرايط زندگي اهالي و افزايش تنوع در منابع درآمدي آنها كمك كرده است.
مدرسه
روستاي كوچينك از توابع بخش مركزي شهرستان نيكشهر در استان سيستان و بلوچستان، با زيباييهاي منحصر به فرد، طبيعتي زيبا، محيطي دلنشين، به عنوان يك مركز پويا و در حال رشد شناخته ميشود. اين روستا به لطف مسئولين دلسوز با زيرساختهاي مناسب، امكانات متعددي را براي ساكنان ، گردشگران و بازديدكنندگان فراهم نموده است. از جمله امكانات موجود مي توان به يك مركز بهداشتي جامع سلامت با خدمات كامل، مدارس پسرانه و دخترانه با دانش آموزاني فعال و درس خوان، معلماني دلسوز و پاي كار، پست بانك، دفتر خدماتي، مركز توزيع نفت سفيد ،مكاتب قرآني پسرانه و دخترانه ، چمن، دفتر دهياري و مركز نيكوكاري كميته امداد اشاره كرد.
بهداشت
مركز خدمات جامع سلامت كوچينك ,اين مركز داراي 8 كارمند مي باشد, كه روستاهاي هم جوار را تحت پوشش قرار مي دهد.